Si të shkruajmë përmbajtje web-faqje të sukseshme?

Nje permbajtje e mire e nje web-faqje, tregon cilesi, seriozitet dhe besueshmeri tek vizitoret online. Ditet e sotme ka shume informacion neper web-faqet e ndryshme ku nga i cili kerkohet te jete sa me unik, i pershtatshem dhe i kohes. Permbajtja duhet te ngarkohet shume shpejt, te jete i paster (ne paraqitje), i lehte per tu lexuar, i lehte per tu kerkuar dhe e lehte per motoret e kerkimit per tu indeksuar apo radhitur.

Pikat e radhitura me poshte jane studiuar me kujdes ngastafi i Superalb.com, dhe janë një recet e dobishme për të pasur sukses ne shrimin e permbajtjeve. Kalimi i ketyre pikave nga teoria ne praktike kerkon vënien në përdorimi të disa aftësive si; gramatike e mire gjuhesore, evitimi i gabimeve ortografike, respektim i shenjave të pikësimit, rregull shkrimi, etj. 


Me poshte kemi renditur pikat më kyçe që nevoiten për të shkruar një permbajtje të mirë.

1) Bëjeni përmbajtjen tuaj interesante. Mos shfaqni vetem informacion apo fakte te thata. Bejeni ate te gjalle dhe zbavites brenda mundesive. Me ane te kesaje permbajtje ju po shisni aftesite, sherbimin ose produktin tauj. Perdorni humorin dhe behuni sa me shume terheqes. Vendoseni veten tuaj ne rolin e klientit qe viziton faqen tuaj dhe mundohuni te gjeni bindjet dhe deshirat e tije mbi produktin qe ju reklamoni.

2) Shkruani dhe siguroni informacione për gjera që ju njihni mirë. Ne artikullin tuaj ju duhet te shruani gjera qe ju njihni shume mire dhe se sigurimi i informacionit duhet te jete i besueshem.

3) Bëjeni përmbajtjen tuaj të shkurter, koncize dhe të këndshme. Paragrafi i pare i artikullit tuaj eshte vedimtare. Ju duet ta beni qe interesi i lexuesit te jete i njejte nga fillimi i artikullit deri ne fund te tije. Mos shtoni gjera qe i merzisin lexuesit dhe mos i lodhni ato me shume fjale jo konkrete. Mundohuni ta permbledhni iden e artikullit qe ai te jete i shkurter dhe shume domethenes.

4) Bëni që permbajtja juaj të ngarkohet shpejt në faqe. Bemi te pa munduren qe ngarkimi i artikullit ne faqe te jete sa me i shpejte. Ne qofte se ju pagunai nje webmaster per mirembajtjen e faqes tuaj, keshillojeni ate qe ta beje faqen tuaj sa me te shpejte dhe te lehte ne uplodim.

5) Bëni permbajtje që janë të ndara ne paragrafe dhe faqe të shkurtera. Njerezit jane me shume ne gjendje te klasifikojne informacion kur artikulli eshte i permbledhur dhe jo shum i gjate.

6) Mos perdorni imazhe për të zevendesuar tekstin. Imazhet duan shume te ngarkohen, nuk duken dhe shume mire, dhe motoret e kerkimit nuk do jene ne gjendje ta kerkojne ate.

7) Nenvizoni linqet e përdorura dhe siguroni të keni nënvizuar linqet e duhura të përfshira në një paragraf ose tekst. Ne qofte se ju nenvizoni tekst ne vend te linkut apo linku qe keni nenvizuar nuk eshte i sakte ose nuk funksionon, at’here lexuesi do te behet shume konfuz dhe do te humb vleren reale te artikullit tuaj. Kjo rrit mospelqimin e faqes tuaj.

8) Strukturoni tekstin. Perdorni kryetitujt e tekstit me të zeza, paragrafe te shkurtera, lista me pika te zeza, dhe tabela ne qoftese informacioni e kerkon kete gje. Per organizim me te mire te ideve tua ne teks, ndani artikullin ne nen tema. Nen tema e bejne qerat me te lehta ne klsifikim. Ne vend te trajtimit te tekstit te ngjitura dhe te pa ndare, mundohuni te shkruani ne paragrafe

9) Përdorni kryetituj në permbajtjen tuaj qe njerezit mund te kerkojne për të.  Motoret e kerkimit i konsiderojne kryetitujt titujt e faqes, tekstet e zeza qe permbajne dhe linqe, shume të rendesishme. Gjithashtu dhe fjalet perçize të seksionit të tekstit janë teper të rëndësishme.

10) Përdorni shumë linqe dhe perdorni fjale kyçe apo frazat si link për tekstin. Lidhni frazat apo fjalet kyce me faqet apo linqet qe keni ne posedim dhe qe doni ti nxjerrni ne pah. Kerkojuni faqeve te tjera mike qe te marrin linqe nga teksti i faqes tende dhe ti lidhin me faqet e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =